Từ Đăng Minh

Giới thiệu về bản thân

Lấy lại CTV nào Hoàng
xếp hạng Ngôi sao 1 ngôi sao 2 ngôi sao 1 Sao chiến thắng
0
xếp hạng Ngôi sao 1 ngôi sao 2 ngôi sao 1 Sao chiến thắng
0
xếp hạng Ngôi sao 1 ngôi sao 2 ngôi sao 1 Sao chiến thắng
0
xếp hạng Ngôi sao 1 ngôi sao 2 ngôi sao 1 Sao chiến thắng
0
xếp hạng Ngôi sao 1 ngôi sao 2 ngôi sao 1 Sao chiến thắng
0
xếp hạng Ngôi sao 1 ngôi sao 2 ngôi sao 1 Sao chiến thắng
0
xếp hạng Ngôi sao 1 ngôi sao 2 ngôi sao 1 Sao chiến thắng
0
(Thường được cập nhật sau 1 giờ!)

Có 24 chiếc bút và 18 quyển vở, chia đều vào các phần thưởng.
Vì chia đều, nên số phần thưởng phải là ước chung của 24 và 18.

Ta có: 24 = 2³ × 3 và 18 = 2 × 3² ⇒ Ước chung của 24 và 18 là 1, 2, 3, 6.
→ Vậy có 4 cách chia phần thưởng.

Cụ thể:

  • Nếu chia làm 1 phần thì mỗi phần có 24 bút và 18 vở.
  • Nếu chia làm 2 phần thì mỗi phần có 12 bút và 9 vở.
  • Nếu chia làm 3 phần thì mỗi phần có 8 bút và 6 vở.
  • Nếu chia làm 6 phần thì mỗi phần có 4 bút và 3 vở.

Kết luận:
a) Có 4 cách chia phần thưởng.
b) Mỗi phần thưởng có lần lượt: (24 bút, 18 vở), (12 bút, 9 vở), (8 bút, 6 vở) và (4 bút, 3 vở).

x+15 chia heˆˊt cho 5⇒x+15=5k(k∈Z) \(\Rightarrow x = 5 k - 15\)

\(5 k - 15 = 5 \left(\right. k - 3 \left.\right)\) nên \(x\) chia hết cho 5.

Vậy:

\(\boxed{x = 5 n \textrm{ }\textrm{ } \left(\right. n \in \mathbb{Z} \left.\right)}\)

Hay nói cách khác:
\(x = \ldots , - 10 , - 5 , 0 , 5 , 10 , 15 , \ldots\)

Question 1. What’s your nationality?

Answer: I’m Vietnamese. (Or: I’m American / I’m Japanese / I’m Australian, etc.)



Question 2. What do you often have for breakfast?

Answer: I often have bread and eggs for breakfast.
(Other options: rice, noodles, porridge, milk and cereal, etc.)



Question 3. Are you good at playing chess?

Answer: Yes, I am. I love playing chess.
(Or: No, I’m not. I find it a bit difficult.)



Question 4. How often do you go fishing?

Answer: I sometimes go fishing with my dad on weekends.
(Or: I never go fishing / I often go fishing, etc.)



Question 5. Where do you want to go during summer?

Answer: I want to go to the beach during summer.
(Other ideas: the mountains, my hometown, Da Nang, Ha Long Bay, etc.)

Đề tài của bài thơ "Cảnh khuya":

Miêu tả vẻ đẹp thiên nhiên đêm khuya nơi núi rừng Việt Bắc và thể hiện tâm hồn yêu thiên nhiên, yêu nước của Bác Hồ.

Question 1: Where are they?

Answer: They are at the beach.



Question 2: What is he doing?

Answer: He is flying a kite. (The boy in the striped shirt.)



Question 3: What are they doing?

Answer:

  • Some children are sailing a boat.
  • One girl is painting a picture.
  • The family is having a picnic.
  • One boy is flying a kite.



Question 4: What do they have for their picnic?

Answer: They have sandwiches, fruit (like bananas and coconuts), a bottle of water, lemonade, and some snacks on a plate.



Question 5: Is she good at painting?

Answer: Yes, she is. She drew a colorful and happy picture.